Ta kontroll over matbudsjettet ditt

De fleste av oss blir ofte overrasket over hvor mye vi faktisk bruker på matvarer i løpet av en kalendermåned. Det er tusenlapper å spare med noen få enkle grep. Ikke bare kan du spare penger, men det er massevis av verdifull tid å spare. Matbudsjett er nordmenns 2. største månedlige utgift og med våre råd kan du kanskje spare både timer og penger.

Noen grep som gjør matbudsjettet bedre:

Et matbudsjett må settes

Se om du/dere kan sette opp et realistisk og fornuftig matbudsjett som alle kan leve med. Vi anbefale at dette inkluder hele familien. Hvis også barna er inkludert i både planlegging og handling kan de få en bedre forståelse for hva mat koster. Hvis de kan komme med egne ønsker og yndlingsmat blir de kanskje også mer fornøyd med ukas middager.

Hva lurer i din fryseboks?

Mange av oss vet ikke engang hva vi har bakerst i kjøkkenskapet eller helt på bunnen av fryseren. Spis dere gjennom det dere har så dere kan starte på nytt med en plan.

Kjøp supermarkedets egne merker

Det er ikke slik at dyrere alltid er bedre. Mange supermarkeder tilbyr varer som er vel så gode som den dyre merkevaren. Du kan spare masse på for eksempel frokostblandinger og kaffe. Vips, penger spart.

Bruk medlemskaps-ordninger og kort

Enkelte varer får medlemskundene gratis på kjøpet, mens andre varer kan komme med 20-30% avslag. Du får også en rekke andre medlemsfordeler og tilbud.

Bruk restene

Nordmenn kaster enorme mengder mat. Det sies at per person kastes rundt 50 kilo mat i året. Kyllingrester blir deilige niste-smørbrød. Samme gjelder kjøttkaker og til og med fiskepudding!

Handle inn i stort

Skal du gjøre storhandel, er det lurt å følge med på dager eller uker med gode tilbud på basisvarer eller frysevarer som det går mye av. Posemat som supper, gryteretter og pastasauser er alltid lurt å ha i hus. Familiepakker og økonomipakker er som regel billigere i forhold til mengde.