Flere og flere nordmenn faster

Fastetiden er et mysterium for mange mennesker. Mange folk er generelt klar over at det er en religiøs feiring som skjer hver vår og en eller annen måte involverer mennesker får aske utflytende på sin panne og / eller å gi opp sjokolade eller alkohol eller Facebook til påske. Men som de fleste praksis forankret i kristendommen, observere hvordan folk fasten, eller om de observerer det hele tatt, varierer vilt avhengig av deres arv, bestemt religiøs tradisjon, og preferanser.

Likevel er det noen regler og retningslinjer som markerer overholdelse av fasten for kristne som observerer sesongen. Og i økende grad, er til og med ikke-religiøse mennesker begynt å plukke opp dette ritualet.

Hva er fastetiden?

Fastetiden er den største og mest høytidelige perioden faste på den kristne kirkens kalender, som fører opp til feiringen av kristendommens største festdag: påske.

Den enkleste måten å forstå kirken kalenderen er som en slags levende oppslukende teater, designet for å replikere Jesu liv hvert år fra jul (hans fødsel) til påske (cristi oppstandelse). I løpet av den tiden vil opplesninger i tradisjonelle kirker gjengi historier fra evangeliene som fokuserer på disse hendelsene i Jesu liv. (Etter påske er en 50-dagers “Påske sesong” som kulminerte i pinsen, og deretter en sesong kalles enten pinsen eller “vanlige tider”, som varer fram til advent igjen begynner rundt slutten av november. Spennende saker!

Slik som Advent er sesongen av forventning frem til den store festen -selveste julekvelden er fasten den sesongen som står foran den neste største festdagen – påske, som markerer dagen da kristne feirer Jesu oppstandelse og triumf over døden.

Mange av oss velger å gjøre noe symbolsk som for eksempel ikke drikke alkohol eller forsøke å slutte å røyke. Det er gode penger å spare på en runde faste.