En treårig utdannelse på 3 måneder

Velkommen til Coding Bootcamp i Sverige. Det er fire ganger så mange menn som kvinner som jobber i tech i Sverige. Mens bedrifter ønsker å diversifisere og bringe nye stemmer til bordet, er de noen ganger møtt med de samme kjønn igjen og igjen.

Craft Academy ønsker å få så mange kvinner som arbeider i programvareutvikling som mulig ut i arbeidslivet. Det 12 ukers intensive programmeringskurset forbereder studentene på alle nivåer til å delta i arbeidslivet eller å lansere sine egne prosjekter.

“I arbeidet som lærer i 15 år før han startet på Bootcampen”, sier nåværende student Jennifer. “Men jeg ønsket å ha en ny jobb som ville gi meg mer fleksibilitet. Jeg kunne ikke gå tilbake på skolen i fire år fordi jeg har en familie. ”

For kvinner som ønsker å skifte karriere til en raskt voksende industri med stort potensial for menneskelig vekst, kan Craft Academy kickstarte en rolle i tech.

Stipender for kvinner

Stockholmeren Ebba tok del i bootcampen da hun kom hjem etter en jorden rundt tur. Etter å ha studert business og entreprenørskap kurs på universitetet, hadde hun aldri tenkt på koding – Inntil hun prøvde å starte sin egen virksomhet.

Bootcamp er den eneste av sitt slag i Sverige. Studentene starter fra scratch og bringe dem til nivået av en junior utvikler på bare tre måneder. Siden bootcamp ikke forutsetter noen forkunnskaper, er det perfekt for alle. – fra de siste skolen kandidater til de som arbeider for en stor karriere endring.

“Da jeg begynte, jeg visste ikke engang vet hva en variabel var” husker Ebba. “Min gruppe endelige prosjektet var en mobilapp som du kan dra ut Tinder. Det er litt utrolig å tenke på hvor langt vi kom i tre måneder.”