Norwegian med 1,5 milliarder underskudd 1. kvartal 2017!

Årets tre første måneder gikk hardt i rødt for Norwegian-sjef Bjørn Kjos.
Til tross for sterk passasjervekst viser Norwegians nettoresultat i første kvartal et underskudd på 1,5 milliarder kroner. Høyere drivstoffkostnader, tøff konkurranse og en sterkere krone får mye av skylden for det svake resultatet for månedene januar til mars.
Ifølge Norwegian førte dessuten påsken til en forskyving av inntekter over til april fra mars i fjor.

”I dette kvartalet merker vi spesielt effektene av høyere drivstoffkostnader i kombinasjon med en styrket krone mot britiske pund, euro og svenske kroner, som står for nesten halvparten av vår omsetning. I tillegg påvirkes tallene av at påsken ikke var i første kvartal, slik den var i fjor”, sier konsernsjef Bjørn Kjos. Totalt hadde lavprisselskapet et nettoresultat på minus 1.492 millioner kroner, mot minus 800 millioner i samme kvartal i fjor.

6,7 millioner passasjerer reiste med Norwegian i første kvartal, en økning på 14 prosent fra i fjor. Selskapet understreker at første kvartal er en sesongmessig periode. Norwegian fraktet 6,7 millioner passasjerer i første kvartal, en økning på 14 prosent, anført av kraftig vekst i USA, Spania og Frankrike. Passasjerveksten i Norden var seks prosent, mens kapasiteten økte 24 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

8 av 10 seter fulle

Over åtte av ti seter var fulle, som ga en kabinfaktor på 84 prosent, noe ned fra årets tre første måneder i fjor, et kvartal med sesongmessig svakere etterspørsel og reisevirksomhet.

Selskapet lanserte 39 nye ruter i første kvartal, blant annet mellom USA og Irland, Nord-Irland, Skottland og Norge. I løpet av kvartalet har selskapet satt sju fabrikknye Boeing 737–800 og en Boeing 787–9 i trafikk.