Slik sparer du penger på drivstoff

Din guide til alt som har med sunn privatøkonomi kommer igjen i dag med gode råd til deg som kjører mye. Her har vi samlet noen gode råd for å spare penger på drivstoff.

Forslag for bedre (mindre) drivstoff-forbruk

Utnytt plassen i bilen – få med deg kollegaer eller naboer

Effektiv plassutnyttelse er en fin måte å redusere bilutgiftene. Dersom man kjenner noen som skal i samme retning, kan man bytte på hvem som kjører og fordele drivstoffkostnadene. Enten bor en kollega i nærheten, eller så skal du og naboen samme retning hver morgen. Tenk deg hvor mye penger man kan spare ved å utnytte bilens plasspotensiale fullt ut, i stedet å sitte ensom bak rattet hver morgen!

Bruk mobilen og se hvor du finner drivstoffpriser billigst

«BensinPris» er en norskutviklet app som hjelper deg med å holde oppdatert oversikt over den billigste bensinen i Norge. Appen koster 44 kroner i App Store, mens den er gratis for Andriod-brukere. Hele poenget med appen er at man er avhengig av å samarbeide med andre brukere for å samle drivstoffpriser, nærmest som en slags prisdugnad. Som bruker av appen oppfordres du derfor til å registrere pris på bensinstasjoner der du er.

Påliteligheten på prisene er dermed avhengig av hvor aktive brukerne har vært. BensinPris legger også opp til at du kan bli varslet dersom prisen går ned på en av dine favorittstasjoner. Vær imidlertid oppmerksom på at dette koster ekstra. Prisvarsling for en måned koster 11 kroner, mens det koster 44 kroner for seks, og 55 kroner for 12 måneder.

Finn et kredittkort som gir deg rabatt på drivstoff

Når man allikevel må dra et betalingskort på bensinstasjon for å betale for drivstoff, hvorfor ikke benytte et kredittkort som gjør totalsummen billigere? Du kan nemlig få opptil 85 øre per liter, og kan dermed spare tusenvis av kroner i året på drivstoffutgifter. Fyller du for eksempel 50 liter i uken med en rabatt på 80 øre per liter, vil du spare over 2.000 kroner i året. I tillegg tilbyr enkelte kort avslag på varene på bensinstasjonen, noe som passer godt dersom du ofte bruker bilen til å kjøre lengre distanser og behøver påfyll- både til bil og deg selv.

Vær oppmerksom på at mange av kortene krever lojalitet hos én bestemt stasjonkjede. Vurdér derfor hvilke stasjoner du fyller drivstoff hos hyppigst før du bestemmer deg for hvilket kredittkort du skal skaffe.