Del 2: Slik kan du forhandle bedre rente i banken!

Banken ønsker nye kunder

Derfor eksisterer bankene! Går du til en konkurrent vil ikke banken se et øre av renter og de mister en liten markedsandel.

Når du velger en bank for første gang, så sørg for å sammenligne minst tre forskjellige banker. La dem vet også at du snakker med andre banker. Du ender opp i en mye bedre forhandlingsposisjon når de vet at det er en risiko for å miste deg som kunde.

Hvis du allerede er kunde i banken, er du i en litt dårligere forhandlingsposisjon. Banken vet at du tror det ville være smertefullt å bytte bank (selv om det ikke er så vanskelig). Vis at du er forberedt på å gjøre dette uansett hvis du ikke får en gunstig rabatt.

Banken ønsker at du som livsvarig kunde

Banken vet at om du for eksempel kjøper din første leilighet når du er 25 år og tar opp et lån på 4 000 000 NOK med en rente på 5%, vil de innen du har fylt 75 år ha tjent riktig gode rentepenger på deg.

Jo yngre du er, jo mer du spiller dette punktet rolle. Når du går inn i en bank, tenk at du bærer med deg en koffert med 2,5 millioner kroner i kontanter som du vil gi til enten denne eller en annen bank. Det er stort sett hva du er i ferd med å gjøre!

Jo flere tjenester du bruker i banken, jo flere avgifter, etc., kan de tjene penger fra deg gjennom årene. Du vil bli tettere knyttet til banken fordi bytte til en annen bank blir vanskeligere jo flere tjenester du benytter.

Banken kan også få mer ut av deg på sikt. Når du går til banken for å diskutere dine aksjer, kan de for ekempel benytte anledningen til å diskutere pensjon med deg.
Jo bedre oversikt over hele personlig økonomi og dermed redusere kredittrisikoen noe.

Les Del 1 her!