Slik unngår du inkasso!

Mange unge som flytter hjemmefra for å studere eller jobbe ender dessverre veldig raskt i en ond sirkel og før de vet ordet av det er det inkassovarsel på gang. Mange føler seg med dette overveldet og mange stikker hodet i sanden og fortsetter den nedadgående spiralen til det rett og slett er krise. Mange foreldre i det norske land vet hva det vil si når de får en desperat telefon på slutten av kalendermåneden.

Det er lettvint og enkelt å ta opp lån på nettet. Du kan for eksempel finne lån til enhver anledning her på vår side. Men hva kan man tenke over for å unngå at lånet blir en boomerang?

Våre tips for å unngå inkasso

Ha et månedlig budsjett

Du vil finne flere guider her i vår artikkelserie om hvordan du best kan sette opp et realistisk og overkommelig månedlig budsjett. Har du oversikten og holder budsjettet ditt går det en lang vei for tilbakebetaling i tide.

Hvis i tvil så spør før du signerer

Du syns kanskje det er flaut at du ikke helt forstår alt i lånekontrakten. Du er veldig ivrig og kan hende aldri så lite desperat. Få en moden og erfaren person du stoler på til å forklare alle aspekter av en kontrakt før du setter navnet ditt på den.

Betalingsanmerkning

Det er så mange som ca 14.000 unge rundt 20-24 år som er registret med betalingsanmerkninger. Kredittopplysningsbyrået Experian har gjennomført en analyse av dette og har også kommet frem til at det er hele 5% av alle 23 åringer som har fått betalingsanmerkninger. Dette kan være fordi de unge ønsker å ha alt de hadde når de bodde hjemme, og siden de ikke har økonomi til dette tar de opp dyr kredittkortgjeld.