Slipp tingene fri, det er vår!

Gjør vårrengjøringen til en innbringende opplevelse! Kvitt deg med alle tingene som samler støv og tjen penger på det du ikke trenger.

Ditt skrot er en annens skatt

Med vårsola kommer den ubehagelige erkjennelsen av at vinduene faktisk trenger en vask og at vintermørket har sine fordeler for dem av oss som ikke er spesielt glade i rydding og vasking. Snu ting på hodet! Gjør vårrengjøringen til en mulighet til å kvitte deg med ting du ikke egentlig trenger og som bare tar opp plass i skuffer og skap og kjellerboder og loftsboder.

Gjør loppisen til en fest

Finn. no er ikke den eneste muligheten til å selge saker man ikke vil ha lenger. Lag en auksjon! Lag en nabolagsfest! Gjør det til en sosial greie! Bakgårdssalg er for eksempel en super mulighet til å lage litt liv og moro. Lag et Facebook-event og inviter alle du kjenner. Husk å la dem kunne dele eventet videre i sine nettverk. Heng opp plakater i nærbutikken. Fortell alle du kjenner om tilstelningen. Om du bor på et lite sted der de fleste kjenner hverandre eller bare er sosialt anlagt, kan det fint kombineres med en aldri så liten grillfest eller annen type fest. Ta bilder, spre det på sosiale medier, inspirer andre. Her kan du la kreativiteten få fritt spillerom!

Gjenbruk er velbruk

Vi er alle klar over at vi produserer altfor mye søppel. Gjenbruk er smart – for miljøet og for lommeboka. Klær og andre tekstiler, bøker, møbler, dataspill, pyntegjenstander, dingser… Bare folk som aldri har flyttet kan være uvitende om hvor mange ting vi samler opp selv om vi ikke bruker dem lenger (eller aldri har brukt dem). Men hvorfor kaste sakene? Du kan få en slant for dem, og en annen person blir glad for å gjøre et kupp. Her snakker vi vinn-vinn. Hvor mange gjenbruks-karmapoeng klarer du å samle? Og hvor mange kroner tjener du? Lykke til!