Masse ekstra ferie våren 2018

Hvis du har vært nyter ‘inneklemte’ helligdager i vår, er du inne for en godbit i 2018!

Og nordmenn er flinke til å gjøre disse ekstra dagene så lange som mulig sier Knut Morten Johansen, kommunikasjonssjef i Scandinavian Airlines (SAS), til NRK.

“Nordmenn er kjent for å gjøre mest mulig ut av “innklemte dager”. Det betyr at de ikke tar altfor mange fridager før du har nesten hele måneden til disposisjon”.

Han la til at flyselskapene i Norge merker en klar endring i reisemønster i løpet av disse lange pausene og de foretrukne destinasjonene har endret seg de siste årene:

“Vi merker oss at folk er flinke til å planlegge turer for langhelger som disse. Vi ser også en tendens for folk å reise videre bort på lange helger enn tidligere. Folk i dag drar til New York nesten på samme måte som de pleide å gå til London “Andersen til NRK.

Danmark er et yndet feriested for korte opphold

Og 2018 bringer gode nyheter til feriegjester, som heldig timing betyr enda mer inneklemte lys enn i 2017.

For det første fordi det offentlige helligdager i 1. mai og 17 mai er på hverdager i 2018. For det andre, fordi disse dager skaper maksimalt ‘skvise dager’ som byr på muligheten til å ta en ekstra dag fri fra jobb, og skaper en lang helg.

1 mai er på en tirsdag, vil betydningen mandag 30 april bli presset mellom helg og internasjonale kampdag.

Kristi himmelfartsdag, som alltid, er på en torsdag. En fredag ​​etter en bank holiday er stort sett en fridag for skoler, noe som resulterer ting inn i en lang helg.

17. mai nasjonaldag i Norge, er på en torsdag – ting vil i en lang helg. Pinsedag er mer enn to uker tidligere i 2018 enn i år, noe som betyr 21 mai gitt Norwegians enda flere fridager i mai.

Fans av lange ferier i løpet av våren bør gjøre mest mulig av mai 2018!