Syv måter å våren rengjøre din økonomi!

Med vår i luften kan det være på tide å lage en ny start når det gjelder å sette penger bort og dempe husholdningenes utgifter.

Våren er en perfekt tid å ta lager av din økonomi.Få hele perspektiv. Du kan gjøre det meste av eventuelle kvoter – men du kan også redusere beløpet du betaler for alt fra forsikring til shopping ved å ta noen minutter for å se om du har den beste avtale eller ikke.

Følg disse tipsene til våren rengjøre din økonomi for 2017

1. Sortere papirene!

Det er vel verdt å tilbringe litt tid å få alt sammen, slik at du kan se nøyaktig hva din økonomiske stilling er akkurat nå. Tross alt, hvis du ikke vet hvor du er, er det vanskelig å arbeide for å forbedre ting.

Få en kontoutskrifter, hjem og bil forsikringer, reiseforsikring, strømregningen, telefon og mobiltelefon regninger og alt annet du kan legge hendene på. Lag en enkel liste over hvor mye hvert element er koster deg hver måned og hvor mye du har kommer i. Disse detaljene vil gi deg et godt utgangspunkt.

2. Få tak i en glemt bankkontoer

Hvis du tror du kan ha penger sitter i en lang mistet konto så fortvil ikke, kan du likevel få pengene. Dataene viste at i gjennomsnitt folk kan spare opp til 2200 nok i året på sin bil forsikring og 3000 nok i året på strømregningen.

3. Bli kvitt ting du betaler for, men ikke bruker

Det høres innlysende, men sjekker kontoutskriften nøye vil vanligvis merke en rekke ting du betaler for, men aldri gjøre bruk av. Eksempler kan være gym medlemskap, online-tjenester som Netflix, tidsskriftabonnement for mags du aldri lest, eller betalt for tilgang til kreditt-rapporten.

4. Sammenligning nettsteder

Sammenlign og kontrast sammenligning nettsteder har gjort bytter mye enklere, på alt fra bankkonti til forsikring, kredittkort og energileverandører. Pass på at du sammenligner like-med-like skjønt: for eksempel, er de volds du vil betale det samme på tvers av alle produktene? Gjør det samme for ditt boliglån, bredbånd, telefon, TV og strømregningen.

5. Overfør balanserer på ditt kredittkort

Kredittkort interesser er den høyeste av alle, så sørg for at du fjerner disse så snart som mulig. Alle pengene du betaler på kortet ditt vil redusere balansen, så du bør slette gjelden raskere.

Ekstra penger i lomma

Få mest mulig ut av pengene du sparer nå du har litt ekstra penger i lomma, må du bruke den til å forbedre din økonomiske stilling.