Gjerrigknarken: Lag din egen vin

I dag ser vi på de økonomiske fordelene med å lage din egen vin. Å lage øl, spesielt vin, er en av de mest kostbesparende DIY-prosjekter Ola Nordmann kan gjøre. Er du glad i øl og vin er det best å lese videre. I motsetning til de som ikke drikker alkohol er det mange av oss som setter pris på litt helgekos.

Fra nå av kan du hygge deg med din egen vin eller ditt eget hus brygg. Alt i alt vil du med en hel del entusiasme og egeninnsats kunne spare tusenvis av kroner innen kort tid.

Besparelsene på å være selvforsynt med øl og vin er latterlig gode. Spesielt siden du ikke behøver å investere i mye for å komme i gang. En kjapp titt på gourmet hobbybloggere som skriver om sine brygg viser gode tall. Husk, vi snakker om gourmet-varianter som dark ale og bajer. Øl gir deg en literpris på mellom 12-20 kroner. Viktigere er det også verdt å huske at kvaliteten på sluttproduktet og prisen er opp til hva du legger i prosjektet.

Med et forbrukslån har du ditt eget bryggeri på 1-2-3

Hva koster dette spør du deg selv? I likhet med andre prosjekt eller hobbyer er det også et spørsmål om hva du er villig til å investere selv.

Vin og øl-produkter for hjemmebrygg finnes tilgjengelig i alle priskategorier. Det kommer an på hvor kresen du er. Det er nybegynnerpakker tilgjengelig i spesialforretninger. Så snart denne engangskostnaden er i hus er du igang. Deretter er det bare å stelle med din egen egenproduksjon så godt som mulig før du kan glede deg over resultatet!

I likhet med det meste som smaker godt her i livet er selvgjort velgjort. Se for deg å slappe av med et glass hjemmelaget rødvin til kr. 3.50. Er du glad i vin er det også du som ler hele veien til banken. Blir du ivrig av tanken på å starte ditt eget vinmonopol er det ingenting som hindrer deg. For å kunne sette i gang er trenger du muligens et finansielt løft. Du kan finne de beste forbrukslån for nordmenn på vår side for alt som har med sunn privatøkonomi å gjøre. Skål!