Hold ditt budsjett med disse tre tommelfingerreglene!

Find en god balanse mellom satt budsjett og hverdagen. Du har allerede tatt første skritt med å sette opp et fornuftig og veloverveid budsjett. Dette er første skritt og fortsatt et budsdjett kun i teori,ikke testet ut i praksis. Budsjettering er kjedelig nok som det er så se til at du følger med nøye på hvordan dette budsjettet faktisk fungerer i praksis.

Hva du må passe på når månedene går

Hold balansen med et lomme-budsjett.

Du har satt opp et personlig budsjett, men hvordan sikrer du deg, at du overholder budsjettet ditt? Det kan virke rett fram når du sitter ved kjøkkenbordet med kalkulatoren, men det er mye vanskeligere å styre pengene når du står i en butikk og blir spontant fristet, eller ikke på stående fot husker hvor mye penger du har tilbake på budsjettet ditt.

Bruke en App

En god løsning fra det 21. århundre er selvfølgelig å bruke en app, nærmere bestemt en budsjett-app for å holde oversikt. Med en budsjett-app’en kan du løpende holde oversikt over ditt forbruk, se hvor mye du benytter på de forskjellige utgiftsposter og straks se hvor mye du har igjen. Du kan samtidig også få hjelp til å holde styr på hvilke utgifter som er nødvendige og hvilke utgifter som er overdreven luksus og må kuttes ned.

Juster Budsjettet ditt der det trengs

Rejuster ditt budsjett igjen hvis det er nødvendig. Det kan du gøre når du skal til starte på en ny måned. Hvis det viser seg at du brukte 500 kr. mindre på dagligvarer enn hva du hadde forventet, kan du velge å justere ned denne posten i ditt budsjett. Kanskje disse pengene flytter post og går til ditt budsjetts sparemidler isteden.

Øvelse gjør mester, og jo mer du arbeider med din økonomiske balanse, jo mindre energi skal du bruke på å tenke over og bekymre deg over din privatøkonomi.