Maks påskeferie trenger ikke koste skjorta!

Hva husker du best fra oppveksten? De gode opplevelsene, så klart. Og de kan du gi barna dine uten å svi av alle penger på alle kontoer. Vi gir deg tipsene!

Maks adrenalin, null kostnad

Norge er fullt av bakkar og berg, og det betyr akebakker. Ta med de unge og håpefulle på aketur! Med mindre du ikke har akebrett eller kjelke fra før, er det helt gratis – og kjempegøy for alle, uansett alder. Og om du ikke har akebrett eller kjelke – sjekk ut Finn.no eller lån av venner. Eller bruk søplesekker, om underlaget ikke er for vått. Det gir dessuten en god latter – mamma eller pappa ikledd svart sekk er alltid en hit.

Om solen skinner og solkremen trengs, er det så mange gode ting med dette: Den vintergustne huden får farge et påskefjell verdig, aking er god trim og hvem liker vel ikke å grille pølser og spise Kvikk Lunsj i bakken? Som et Kinderegg. Dette trenger du: Noe å ake med/på, solkrem, ved til bål eller en grill, godt humør.

Picknick i påsken, gule egg og masse latter

Hvem sier at dyrest er best? Bare fantasien setter grenser. Hvis været er dårlig, er det uansett ingen kjempesuksess å sitte isolert i en fancy hytte på det såkalte påskefjellet. Om du er hjemme, har du antakeligvis alt du trenger uansett – lag picknick på stuegulvet, ha filmbonanza i sofaen, vær sammen. Det er ekte kvalitetstid!

Spise må man uansett, så bak kaker, bak brød, kok egg med løkskall i vannet så de blir gule – eller rosa, om du bruker skall fra rødløk (små barn elsker det, det er ren og skjær magi). Spill et nytt spill, le sammen. En god, gammel klassiker er også høytlesning. Man blir aldri for gammel for det, og du kan la din indre skuespiller komme fram i rampelyset. La barna velge bok eller ta turen innom det lokale biblioteket – de vet alltid hva som er populært og hva som er bra.

Gled deg til påsken – og husk at alle barn elsker barnslige voksne!