Del 1: Slik kan du forhandle lavere rente i banken!

En bank ville i utgangspunktet tjene så mange penger som mulig med så lavt risiko som mulig. Slik er det bare. Ved å vite hva banken er ute etter, er det lettere å prute på renten. Det er viktig å forstå at kunden er en verdifull ressurs til banken.

Du er i ferd med å kjøpe et produkt fra banken, og du har de riktige økonomiske forhold. Banken skal være glade for å ha deg som kunde. Hvis din bank ikke vil gi deg et godt tilbud, det er flere banker der ute som kan gi deg en bedre avtale. Det er derfor viktig å sammenligne forslag fra flere banker for å gjøre en så god avtale som mulig.

Hjelp til å forhandle en bedre rente

Hvis du føler at det er en smerte å aktivt ta kontakt med banker og argumentere og prute, det er hjelp tilgjengelig. Web-tjenester som for eksempel vår side kan bidra til å prute boliglånsrente. De stiller all informasjon tilgjengelig om personlig økonomi, bolig, etc., og deretter slik kan du sammenligne de forskjellige tilbud du får i fred og rom. Vår side er helt gratis og kan brukes til både eksisterende og nye lån. Dette er også ganske enkelt og kan vise seg å være ganske lønnsomt å ta seg tid til. Hvert prosentpoeng du går ned kan i det lange løp vise seg å være verdt flere tusen kroner spart!

Hva du bør vurdere om du ønsker å prute ned renten din

For deg å forstå hvordan bankene tenker og hvordan du bør forberede seg på dette har vi listet noen gode grunner til at banken burde ønske å gi deg et godt lån, og hvordan du kan utnytte det:

Les oppfølger i del 2 i morgen her på din side for personlig økonomi!